torstai 26. huhtikuuta 2012

Suklaiset Muffinssit Daim-kuorrutteella

Kaappiin oli unohtunut pääsiäiseltä pieni pussillinen tryffelitäytteisiä ruohomunia. Pääsiäismuniahan ei missään nimessä voi syödä enää pääsiäisen jälkeen, joten jalostimme niistä 4-vuotiaan kanssa suklaisia herkkumuffinsseja. Hieman muokkasin ohjetta, jonka löysin jostain leivontakortista kaapin perukoilta. Näistä tulikin kyllä parhaimpia suklaamuffinsseja, mitä olen koskaan tehnyt..ainakin tähän asti :)




Suklaiset Muffinssit
12 kpl

100 g voita
1 dl maitoa
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
n. 2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
12 pientä tryffelitäytteistä suklaamunaa

Koristeluun

50 g Daim-suklaata
Tomusokeria (noin 3-4 dl)
Oboy kaakaojauhetta (noin 1 rkl)
vettä (noin 1 rkl)

12 paperivuokaa

Laita paperivuoat pellille. Sulata rasva kattilassa ja lisää maito. Siirrä odottamaan. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja perunajauho keskenään. Lisää jauhoseosta vuorotellen maito-rasvaseoksen kanssa vaahdon joukkoon varovasti sekoitellen. Täytä paperivuoat taikinalla noin 3/4 kustakin vuoasta. Pane jokaiseen vuokaan suklaamuna. Lisää taikinaa hieman suklaamunan päälle. Minulla paperiset vuoat olivat melkein täynnä, koska käytin pieniä paperivuokia ja leivonnaisille jäi kohoamistilaa muffinipellille. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 10-12 minuuttia. Anna muffinssien jäähtyä. Murskaa daimit veitsellä leikkuulaudalla. Sekoita tomusokerista, kaakaojauheesta ja vedestä sopivan paksu kuorrutus ja valuttele sitä muffinssien päälle. Ripottele kuorrutteen päälle daimrouhetta. (Kuorrutteen suluissa olevat määrät ovat arvioita, koska itse sekoittelin kuorrutteen "näppituntumalla".)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti