keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Uunijuusto Ternimaidosta

Ternimaitoa on yleensä keväällä aika hyvin saatavilla ja siitä tulee aivan mahtavaa uunijuustoa. Itse ostan ternimaitoa 4H-yhdistykseltä. Olen saanut syödä uunijuustoa monet kerrat lapsena mummolassa ja tästä tuleekin aina mummo mieleen. Tämä on niitä herkkuja, johon en ikinä kyllästy :)


Uunijuusto Ternimaidosta

7,5 dl ternimaitoa
n. 1/2 tl suolaa

Voitele pieni uunivuoka voilla ja laita maito vuokaan. Mausta suolalla ja paista 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin tunti. Juuston kypsyyttä voi kokeilla leikkaamalla massaan voiveitsellä viiltoja. Viillosta näkee onko juusto hyytynyt tarpeeksi. Nauti uunijuusto hillahillon tai kanelisokerin kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti