sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Lapinukon keitto

Poron tai hirven käristyslihasta tulee hyvää kermaista keittoa. Kaveriksi vain pala ohrarieskaa, niin kyllä kelepaa!


Lapinukon keitto minun tapaan

noin 700-800 g käristyslihaa (poroa tai hirveä)
voita nokare
vettä noin litra
loraus vasikkafondia (n.1-2 rkl)
5 isohkoa pottua
1 isohko porkkana
pala lanttua
pala purjoa
250 g koskenlaskija sulatejuustoa
2 dl 15% ruokakermaa (luomu)
viherpippuria
suolaa
persiljaa

Ruskista käristysliha voissa ja mausta hieman suolalla. Laita lihat kattilaan ja lisää päälle vesi sekä loraus fondia. Hauduta lihoja noin 45 minuuttia miedolla lämmöllä. Nestettä voi lisätä, jos tuntuu, että sitä on liian vähän. Kuori ja pilko perunat, porkkana, lanttu ja purjo sopiviksi paloiksi. Laita kattilaan porkkana- ja lanttupalat ensin ja keitä noin 5 minuuttia. Lisää sitten perunat ja purjot. Keitä melkein kypsäksi. Lisää loppuvaiheessa sulatejuusto pieninä paloina sekä kerma ja murskattua viherpippuria. Keitä vielä, että perunat ovat kypsiä. Tarkista suola ja mausta persiljalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti