Karitsa-nautapyörykät ja pastaa
300 g karitsa-nautajauhelihaa
1 keltuainen
1/2 dl korppujauhoja
noin 1 dl kermaa
n. 3 rkl sitruunamehua
oreganoa
timjamia
suolaa
Lisäksi
Täysjyväspagettia
aurinkokuivattuja tomaatteja
rucolaa
oliiviöljyä
vuohenjuustoa
valkosipulia
sitruunamehua
mustapippuria
suolaa
Turvota korppujauhoja kermassa hetken aikaa. Lisää keltuainen, jauheliha ja mausteet. Vaivaa nopeasti taikina sekaisin. Pyörittele pienehköjä lihapullia ja paista ne pannulla kypsiksi noin 10 minuuttia.
Keitä spagetti reilusti suolatussa vedessä. Laita pannulle reilusti oliiviöljyä ja kuumenna öljy. Lisää pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja murskattua valkosipulia maun mukaan sekä rasiallinen rucolaa. Nosta sekaan kypsä spagetti ja mausta sitruunamehulla, mustapippurilla ja suolalla. Pyörittele hetki pannulla. Laita karitsa-nautapyörykät pastan päälle ja lopuksi vuohenjuustoa. Koristeeksi sitruunalohkoja ja herkullinen pasta on valmis!
Kuulostaa (ja varmasti maistuukin) superhyvälle, pakko kokeilla :) Ainoa etten niin hirveesti vuohenjuustosta välitä, niin senhän vois korvata parmesaanilla? :)
VastaaPoistaParmesaani sopii varmasti hyvin tähän. Itsekin käytin sellaista kovaa ja mietoa vuohenjuustoa, niin ei peittänyt liikaa muita makuja. Kannattaa kokeilla ja on aika helppo tehdä.
VastaaPoista