tiistai 17. huhtikuuta 2012

Karitsa-nautapyöryköitä ja pastaa

Rakastan välimerellistä ruokaa ja varsinkin kesällä tulee tehtyä paljon pastaa ja muita välimeren herkkuja. Tämän pastan kehittelin omien lempimakujeni pohjalta eli sitruunaa, oliiviöljyä, aurinkokuivattuja tomaatteja, vuohenjuustoa, rucolaa, valkosipulia ja meheviä lihapullia. Delizioso!




Karitsa-nautapyörykät ja pastaa

300 g karitsa-nautajauhelihaa
1 keltuainen
1/2 dl korppujauhoja
noin 1 dl kermaa
n. 3 rkl sitruunamehua 
oreganoa
timjamia
suolaa

Lisäksi 
Täysjyväspagettia
aurinkokuivattuja tomaatteja
rucolaa
oliiviöljyä
vuohenjuustoa
valkosipulia
sitruunamehua
mustapippuria
suolaa

Turvota korppujauhoja kermassa hetken aikaa. Lisää keltuainen, jauheliha ja mausteet. Vaivaa nopeasti taikina sekaisin. Pyörittele pienehköjä lihapullia ja paista ne pannulla kypsiksi noin 10 minuuttia.

Keitä spagetti reilusti suolatussa vedessä. Laita pannulle reilusti oliiviöljyä ja kuumenna öljy. Lisää pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja murskattua valkosipulia maun mukaan sekä rasiallinen rucolaa. Nosta sekaan kypsä spagetti ja mausta sitruunamehulla, mustapippurilla ja suolalla. Pyörittele hetki pannulla. Laita karitsa-nautapyörykät pastan päälle ja lopuksi vuohenjuustoa. Koristeeksi sitruunalohkoja ja herkullinen pasta on valmis!



2 kommenttia:

  1. Kuulostaa (ja varmasti maistuukin) superhyvälle, pakko kokeilla :) Ainoa etten niin hirveesti vuohenjuustosta välitä, niin senhän vois korvata parmesaanilla? :)

    VastaaPoista
  2. Parmesaani sopii varmasti hyvin tähän. Itsekin käytin sellaista kovaa ja mietoa vuohenjuustoa, niin ei peittänyt liikaa muita makuja. Kannattaa kokeilla ja on aika helppo tehdä.

    VastaaPoista