sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Porowokki

Tätä wokkia olen aikaisemmin tehnyt naudanlihasta ja kokeilin sitä tällä kertaa porosta, jota meillä sattuu olemaan pakkasessa. Täytyy sanoa, että porosta tuli parempaa. Suosittelen kokeilemaan! Tätä on helppo tehdä vaikka isommalle porukalle.


Porowokki

noin 450 g poron käristyslihaa

Marinadi

4,5 rkl tummaa soijakastiketta
1,5 rkl ketsuppia
2 valkosipulin kynttä murskattuna
1,5 rkl tuoretta limettimehua
1,5 tl korianterijauhetta
1,5 rkl rypsiöljyä

Lisäksi

Loraus rypsiöljyä
1 kesäkurpitsa
pala purjoa
1 paprika
1 rkl seesamiöljyä
1 valkosipulinkynsi
pala punaista chili

noin 3 dl  riisiä (kuivana)

Laita käristyslihat muovikulhoon ja lisää joukkoon soija, ketsuppi, valkosipuli, limemehu, korianterijauhe ja öljy. Sekoita marinadi lihaan ja laita maustumaan seuraavaan päivään. Keitä riisi ohjeen mukaan. Kuumenna rypsiöljyä wokkipannussa. Paista lihat kahdessa erässä nopeasti pannulla ja siirrä kypsät lihapalat lautaselle odottamaan. Lisää suikaloitu kesäkurpitsa, paprika ja purjo pannulle ja paista kuumalla pannulla noin 5 minuuttia. Lisää lihapalat kasvisten joukkoon ja murskaa mukaan valkosipulinkynsi sekä pala chiliä. Lisää keitetty riisi ja seesamiöljy. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa soijaa. Kääntele kaikki hyvin sekaisin pannulla ja tarjoile.

4 kommenttia:

  1. Vau, upeita reseptejä ja tosi houkuttelevia kuvia! Olipa hauska löytää tämä blogi, meillä on aika paljon yhteistä Välimeren keittiöstä citymarttailuun :) Ilmoittaudun innokkaaksi lukijaksi! Terkkuja Oulusta meiltä molemmilta...

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia! "Marttailu" on oikein mukava harrastus ja nyt siihen on taas enemmän aikaa, kun olen kotona. Terveiset myös sinne teille ja palataan asiaan vaikka kokkailun merkeissä:)

    VastaaPoista
  3. Loistava resepti. Löysin tämän googlaamalla sanan porowokki. Sattui näet olemaan pakkasessa poroa/käristyspaistia. Näin kesäkuumalla käristys ei tuntunut kovinkaan houkuttelevalta. Mutta tästäpä syntyi oivallinen sukukesäpaikan pienimuotonen kimppajuhla-ateria. Hiukan muunnellen, purjon sijaa uutta punasipulia, paprika-allergikko jätti paprikan pois jne.... Poro on poro. terv. Kaisa J. & co / kesäsumialaiset

    VastaaPoista
  4. Kiva kuulla, että maistui! Olen samaa mieltä, että käristystä ei jaksa syödä aina...varsinkaan kesäkuumalla. Helpot ja hyvät, muunneltavissa olevat reseptit onkin yleensä parhaita. Hyvää loppukesää kesäsumialaisille!

    VastaaPoista