sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Palapaisti Porosta

Tässäpä olisi helppo ja maukas palapaistikastike porosta. Itse käytin lihana vasan kulmapaistia, mutta mikä vaan paistipala käy. Kypsymisaika vaihtelee hieman paistista ja lihasta riippuen.



Poropalapaisti

noin 1 kg poron paistia
1 sipuli
voita 
2 valkosipulinkynttä
loraus vasikkafondia
timjamia
rosmariinia
1 herkkukurkku
vettä
loraus kermaa (n. 1 dl)
ruskeakastikesuurusta (Maizena)
suolaa
mustapippuria

Pilko paisti pieniksi noin puolen tulitikkulaatikon kokoisiksi kuutioiksi. Silppua sipuli. Ruskista lihapalat paistinpannulla voissa sipulin kanssa. Siirrä lihat ja sipulit pataan. Lisää vettä lihojen päälle, niin että ne peittyvät. Kannattaa kaataa vesi paistinpannun kautta, niin kaikki maut saadaan pataan. Lisää lopuksi 2 murskattua valkosipulinkynttä, timjamia, rosmariinia ja loraus fondia. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 2 tuntia. Vettä voi lisätä kypsymisen aikana, jos näyttää, että nestettä on liian vähän. Kun liha on kypsää lisää kerma ja mausta suolalla. Anna kiehahtaa ja lisää ruskeakastikesuurustetta suoraan kastikkeeseen sen verran, että sakenee sopivasti. Lisää lopuksi pilkottu herkkukurkku ja anna kiehahtaa pari minuuttia. Tarjoa lisänä pottuja, juureksia ja puolukkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti