sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Kurkkuviikko 9-15.4!

Kurkkuviikon kunniaksi hölskykurkkuja! Suomessa kurkkua kasvatetaan ympärivuoden kasvihuoneissa ja keväällä luonnonvaloa alkaa olla jo riittävästi mehukkaiden kurkkujen kasvattamiseen. Olen vieraillut kurkkuviljelmillä mm. Närpiössä ja nähnyt myös luomukurkun tuotantoa Ikaalisissa. Suomessa kyllä kurkun tuotanto on melkolailla luomua, koska esim. tuholaistorjunta hoidetaan biologisesti sekä tavanomaisessa että luomutuotannossa. Itse suosin aina kotimaista kurkkua ja sitä löytyy meillä aina jääkaapista.






Hölskykurkut

1 tuorekurkku
1/2 tl suolaa
3 tl väkiviinaetikkaa
3 tl sokeria
tuoretta tilliä

Viipaloi kurkku ohueksi ja ripottele kurkujen pinnalle suola. Lisää etikka, sokeri ja tillisilppu, kun kurkkuviipaleet ovat muuttuneet hieman läpikuultaviksi. Anna maustua pari tuntia jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti