Mazariinit ovat aina olleet suosikkejani ja niitä tulee leivottua aika ajoin. Oikeastaan tykkään kaikista leivonnaisista, joissa on mantelia. Yhteen aikaan halusin laittaa mantelimassaa vähän kaikkiin leivonnaisiin ja näissä mazariineissa on myös täytteenä mantelimassaa. Kuva ei ole ihan parhaimmasta päästä...
Vadelmamazariinit n. 12 kappaletta
Murotaikinaan:
100 g voita
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
Täytteeseen:
200 g mantelimassaa
100 g voita
3 kananmunaa
1 ½ rkl vehnäjauhoja
Vadelmamarmeladia
Kuorrutukseen:
mansikanmakuista tomusokeria
koristeluun mantelirouhetta
Valmista muropohja nyppimällä jauhot,
leivinjauhe, sokeri ja voi murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita taikina
tasaiseksi. Laita viileään kovettumaan. Vuoraa taikinalla muffinssipellin aukot
tai pienet foliovuoat reunoja myöten. Laita vuoan pohjalle noin 1 tl
marmeladia.
Valmista täyte: Raasta mantelimassa ja sekoita raasteen sekaan voi. Lisää
munat ja jauho ja sekoita takina tasaiseksi. Täytä taikinakipot 3/4 vuoan tilavuudesta.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 20 minuuttia.
Valmista kuorrutus pakkauksen ohjeen mukaan. Voit myös tehdä kuorrutteen
tomusokerista ja vadelmamehusta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti