keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Vadelmamazariinit

Mazariinit ovat aina olleet suosikkejani ja niitä tulee leivottua aika ajoin. Oikeastaan tykkään kaikista leivonnaisista, joissa on mantelia. Yhteen aikaan halusin laittaa mantelimassaa vähän kaikkiin leivonnaisiin ja näissä mazariineissa on myös täytteenä mantelimassaa. Kuva ei ole ihan parhaimmasta päästä...


Vadelmamazariinit n. 12 kappaletta
















Murotaikinaan:
100 g voita
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta

Täytteeseen:
200 g mantelimassaa
100 g voita
3 kananmunaa
1 ½ rkl vehnäjauhoja
Vadelmamarmeladia

Kuorrutukseen:
mansikanmakuista tomusokeria
koristeluun mantelirouhetta


Valmista muropohja nyppimällä jauhot, leivinjauhe, sokeri ja voi murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita viileään kovettumaan. Vuoraa taikinalla muffinssipellin aukot tai pienet foliovuoat reunoja myöten. Laita vuoan pohjalle noin 1 tl marmeladia.

Valmista täyte: Raasta mantelimassa ja sekoita raasteen sekaan voi. Lisää munat ja jauho ja sekoita takina tasaiseksi. Täytä taikinakipot 3/4 vuoan tilavuudesta.

Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 20 minuuttia.

Valmista kuorrutus pakkauksen ohjeen mukaan. Voit myös tehdä kuorrutteen tomusokerista ja vadelmamehusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti