torstai 29. maaliskuuta 2012

Pätkiskakku

Ihanan makeaa suklaakakkua...helpolla myllyn paras ohjeella! Itse olen käyttänyt turkkilaista jugurttia kakussa, koska tykkään siitä niin kovasti :) Ja olen laittanut pätkistä reilummin kuin alkuperäisessä ohjeessa. Kuorrutusta olen tehnyt hieman vähemmän ettei tule niin "tönkkömakeaa". Tässä minun versioni kyseistä kakusta...



Pätkiskakku

4 (4 1/2)  dl jauhoja
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
150 g voita
2 dl turkkilaista jugurttia
8 pätkispatukkaa tai pussi pätkis mini bites-paloja
3 munaa

Kuivat aineet sekoitetaan keskenään. Paloitellut pätkispalat sekoitetaan sulatetun voin joukkoon. Suklaa-rasvaseokseen lisätään jugurtti ja munat. Lopuksi lisätään kuivat aineet ja sekoitetaan tasaiseksi. Paistetaan 175 asteessa alatasolla noin tunnin verran.

Kuorrutus

130 g tummaa suklaata (panda)
70 g voita

Sulata rasva ja lisää paloiteltu suklaa kuuman rasvan joukkoon. Jäähdytä hetki ja valuttele kakulle. Koristele suklaarouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti