Todella herkullinen ja raikas hyydykekakku, jonka ohjeen olen kehitellyt muokkaamalla muita hyydykekakkureseptejäni. Tähänkin kakkuun tulee sitä niin paljon rakastamaani turkkilaista jugurttia. Sopii vaikka pääsiäispöytään!
Passion-mangokakku
Pohja
150 g digestivekeksejä
75 g voita
Täyte
5 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
300 g turkkilaista jugurttia
100 g valkoista suklaata
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl sitruunamehua
Kiille
4 liivatelehteä
3 prk piltti mangososetta
3 passionhedelmää
2 rkl sitruunamehua
Leikkaa irtopohjavuokaan sopiva leivinpaperipala. Hienonna keksit muovipussissa kaulimella. Sulata voi keksimurskan joukkoon. Taputtele seos leivinpaperin päälle vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen väh. 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa jugurtti, valkosuklaa, sokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liota liivatteet mehuun. Kaada liivateseos jugurttiseokseen ja vatkaa tasaiseksi. Lisäää lopuksi kermavaahto varovasti sekoitellen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.
Valmista kiille. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Halkaise passiohedelmät ja koverra sisukset mangososeen joukkoon. Kuumenna sitruunamehu ja liota liivatteet mehuun. Kaada liivateseos mango-passioseokseen ja sekoita tasaiseksi. Valuta seos kakun pinnalle ja hyydytä jääkaapissa vielä vähintään 3 tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti