Lime-valkosuklaakakku
Pohja
150 g digestivekeksejä
75 g voita
Täyte
4-5 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
noin 150 g Limecurdia (puoli purkkia)
100 g valkosuklaata ( Fazer block)
3 rkl puristettua limemehua
Kiille
2 dl päärynäjuomaa vihreää
1 dl puristettua limemehua
sokeria maun mukaan
3 liivatelehteä
Koristeeksi
Muutama ohut limeviipale
Leikkaa irtopohjavuokaan sopiva leivinpaperipala. Hienonna keksit
muovipussissa kaulimella. Sulata voi keksimurskan joukkoon. Taputtele
seos leivinpaperin päälle vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Laita
liivatteet likoamaan kylmään veteen väh. 10 minuutiksi. Vatkaa kerma
vaahdoksi. Sulata suklaa kulhossa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa sulaneen suklaan joukkoon sähkövatkaimella limecurd-tahna ja tuorejuusto. Kuumenna limemehu kiehuvaksi ja liota liivatteet mehuun. Kaada liivateseos valkosuklaa-tuorejuustoseokseen ja vatkaa tasaiseksi. Lisäää lopuksi kermavaahto
varovasti sekoitellen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä
jääkaapissa noin 3 tuntia.
Valmista kiille. Laita
liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita limemehu ja päärynäjuoma keskenään. Tarkista maku ja lisää sokeria tarvittaessa. Jos haluat kirpeämmän kiilteen, sokeria ei tarvitse lisätä. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja liota liivatteet mehuun. Jäähdytä ja valuta seos kakun pinnalle ja hyydytä jääkaapissa vielä vähintään 3
tuntia. Halutessasi voit koristella kakkua limettiviipaleilla ennen kuin valutat kiilteen päälle.
Liivatteen määrää voisi varmaan vähentää, koska valkosuklaa ja limecurdi kovettavat massaa. Periaatteessa tuon kermahyydykkeen voisi kokeilla tehdä jopa ilman liivatetta. Kiilteeseen tietysti tarvitsee liivatteen... Täytyypä tässä kokeilla joskus!
VastaaPoista