maanantai 21. toukokuuta 2012

Lime-valkosuklaakakku

Tein mummoni 70-vuotissyntymäpäiville lime-valkosuklaahyydykekakun. Oli kyllä raikas ja herkullinen kakku. Löysin kaupan hyllyltä limecurdia ja se antoi mielestäni sopivasti makeutta ja limen makua täytteeseen. Monessa ohjeessa kiilteeseen käsketään laittaa vihreää elintarvikeväriä. Minä käytin vihreää eldoradon valmista päärynäjuomaa, jota saa puolenlitran pullossa kaupasta. Tuli kivan heleän vihreä väri ja päärynä ei maistunut juurikaan kiilteessä, kun laitoin reilusti limemehua joukkoon. Kakkuun tarvitsee noin 4-5 limettiä. Kannattaa kokeilla!


Lime-valkosuklaakakku

Pohja
150 g digestivekeksejä
75 g voita

Täyte
4-5 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
noin 150 g Limecurdia (puoli purkkia)
100 g valkosuklaata ( Fazer block)
3 rkl puristettua limemehua

Kiille
2 dl päärynäjuomaa vihreää
1 dl puristettua limemehua
sokeria maun mukaan
3 liivatelehteä

Koristeeksi
Muutama ohut limeviipale

Leikkaa irtopohjavuokaan sopiva leivinpaperipala. Hienonna keksit muovipussissa kaulimella. Sulata voi keksimurskan joukkoon. Taputtele seos leivinpaperin päälle vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen väh. 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa kulhossa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa sulaneen suklaan joukkoon sähkövatkaimella limecurd-tahna ja tuorejuusto. Kuumenna limemehu kiehuvaksi ja liota liivatteet mehuun. Kaada liivateseos valkosuklaa-tuorejuustoseokseen ja vatkaa tasaiseksi. Lisäää lopuksi kermavaahto varovasti sekoitellen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.

Valmista kiille. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita limemehu ja päärynäjuoma keskenään. Tarkista maku ja lisää sokeria tarvittaessa. Jos haluat kirpeämmän kiilteen, sokeria ei tarvitse lisätä. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja liota liivatteet mehuun. Jäähdytä ja valuta seos kakun pinnalle ja hyydytä jääkaapissa vielä vähintään 3 tuntia. Halutessasi voit koristella kakkua limettiviipaleilla ennen kuin valutat kiilteen päälle.


1 kommentti:

  1. Liivatteen määrää voisi varmaan vähentää, koska valkosuklaa ja limecurdi kovettavat massaa. Periaatteessa tuon kermahyydykkeen voisi kokeilla tehdä jopa ilman liivatetta. Kiilteeseen tietysti tarvitsee liivatteen... Täytyypä tässä kokeilla joskus!

    VastaaPoista