keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Suppilovahvero-jauhelihalasagne tuorepastasta

Tämä herkullinen suppis-jauhelihalasagne valmistui samalla kerralla, kun tehtiin myös ravioleja. Suppilovahverot sain anopilta..kiitos vain lahjoituksesta :)




Suppilovahvero-jauhelihalasagne

Reilu kourallinen kuivattuja suppilovahveroita
300-400 g jauhelihaa
1 sipuli
oliiviöljyä
2-3 valkosipulinkynttä
loraus vasikkafondia (noin 1-2 rkl)
500 g tomaattimurskaa
kuivattua timjamia
kuivattua oreganoa
suolaa
mustapippuria
1 purkki 15% ruokakermaa
2 rkl pehmeää vuohenjuustoa (jäi yli raviolien täytteestä)
Tuorepastaa (puolikas annos)
Parmesaanijuustoa

Peitä suppilovahveroita vedellä sen verran, että ne juuri ja juuri peittyvät. Anna niiden liota noin 20 minuuttia. Siivilöi sienten liotusliemi talteen. Ruskista jauheliha ja sipuli oliiviöljyssä paistokasarissa. Lisää sienet ja kääntele seosta pannulla hetken aikaa. Lisää sienten liotusliemi, tomaattimurska ja loraus fondia sekä murskatut valkosipulinkynnet sekä timjamia ja oreganoa maun mukaan. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää lopuksi vuohenjuusto. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku. Aloita lasagnen kokoaminen laittamalla kastiketta vuoan pohjalle. Lisää sitten kerros tuorepastalevyjä ja edelleen kerros kastiketta. Jatka kerrosten kokoamista ja laita kastiketta päällimmäiseksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle raastettua parmesaanijuustoa. Liruttele lopuksi ruokakerma lasagnen päälle. Kypsennä uunissa 200 asteessa keskitasolla noin 45 minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti