tiistai 8. toukokuuta 2012

Vuohenjuusto-pinaattiraviolit

"Pastatalkoiden" tuloksena syntyi tällaisia herkullisia ravioleja, joiden täytteenä on vuohenjuustoa ja pinaattia. Klassinen täyte vie kielen mennessään... pinnalle vois vielä paahtaa pinjansiemeniä, jos haluais oikein "hienostella" :) Vaikka pastan tekemiseen menee oma aikansa ja vaatii vähän vaivaakin, niin lopputulos kyllä palkitsee!

Annos ei ole ihan kauneimmasta päästä. Oli niin kiire syömään, ettei kerennyt muuta kuin heittää raviolit lautaselle :)

Vuohenjuusto-pinaattiraviolit
10 kpl:tta

Tuorepastalevyjä 2 kpl:tta
Pehmeää vuohenjuustoa  noin 100 g
Tuoretta pinaattia 50 g
 oliiviöljyä
mustapippuria
1 valkosipulinkynsi
ripaus suolaa
voita
parmesanjuustoa


Hienonna pinaatti ja kuullota hetki paistinpannulla tilkassa oliiviöljyä. Mausta ripauksella suolaa, murskatulla valkosipulinkynnellä ja mustapippurilla. Siirrä pinaatti kulhoon ja anna jäähtyä hetki. Lisää pehmeä vuohenjuusto ja sekoita.



Jaa täyte 10 nokareeksi pastalevyn päälle. Kostuta nokareiden välit vedellä.


Nosta toinen pastalevy päälle ja painele se kevyesti kiinni kostutettuun levyyn. Katso ettei täytteen alle jää ilmakuplia. Leikkaa raviolit veitsellä irti toisistaan. Tässä vaiheessa voi painella reunoja vielä paremmin kiinni.


Muotoile raviolit haluamasi muotoisiksi esimerkiksi leikkaamalla muotilla niistä pyöreitä. Itse käytimme teräksistä desinmittaa muottina ja siistimme sitten hieman veitsellä reunoja. 

Keitä ravioleja 2-3 minuuttia runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Sulata voi paistinpannussa ja laita raviolit suoraan keitinvedestä pannulle. Pyörittele ne voisulassa ja mausta mustapippurilla. Annostele lautasille ja raasta parmesaanijuustoa pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti