perjantai 31. elokuuta 2012

Feta-broileripasta

Meidän pihalla on tänä kesänä kasvanut iso ruukku piparminttua ja lähinnä olen tehnyt siitä yrttiteetä ja mies drinkkejä...näinhän se menee :) Minttujahan on monenlaisia ja tuo piparminttu on niistä voimakkaimman makuisin ja sopii parhaiten juuri juomien ja marinadien mausteeksi. Piparmintusta tulee ensimmäisenä mieleen hammastahna. Kehittelin kuitenkin tämän "hammastahna"- yrtin ympärille ennakkoluulottamasti pastan, jossa on broileria ja fetajuustoa sekä aavistus piparminttua. Oikein hyvin piparmintulla voi maustaa myös pastaakin, kunhan ei laita sitä liikaa. Viherminttu sopisi varmasti vielä paremmin...


Feta-broileripasta

noin 500 g broilerin filepihvejä (pintamaustettuja)
noin 300 g pennepastaa (kuivana)
200 g fetajuustoa
noin 1-2 rkl tuoretta silputtua minttua
oliiviöljyä
2-3 valkosipulin kynttä
pinjansiemeniä
mustapippuria
suolaa

Murskaa fetajuusto käsin kulhoon. Lisää murskatut valkosipulinkynnet, silputtu minttu ja oliiviöljy. Sekoita tasaiseksi. Pilko broilerin fileepihvit kolmeen palaan ja paista paloja noin 3 minuuttia/puoli parilapannulla. Keitä pasta kypsäksi runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta ja kaada se fetatahnan päälle. Lisää sekaan myös broilerin palat ja sekoita nostellen. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele valmiin pastan päälle pinjansiemeniä päälle. Voit paahtaa pinjansiemenet pannulla, jos haluat pähkinäisemmän maun niihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti