sunnuntai 5. elokuuta 2012

Couscous-lisuke

Kesällä on ihana grillailla hyviä lihoja ja muutenkin laittaa helppoa ja maistuvaa ruokaa. Usein lihojen lisukkeena maistuu salaatti. Melko usein teen grillatun broilerin lisukkeeksi kuskus-salaattia, johon on helppo vaihdella kasviksia. 

Mökkiterassilla nautittiin grillattua halloumijuustoa, broileria, kesäkurpitsaa ja couscous-salaattia.

Ensin teen kuskusin pakkauksen ohjeen mukaan eli kiehautan 2,5 dl vettä, johon on lisätty loraus öljyä ja teelusikallinen suolaa. Kiehuvaan veteen laitetaan ryynit ja jätetään noin 5 minuutiksi odottelemaan. Valmis kuskus sekoitellaan haarukalla irtonaiseksi. Sitten lisään sekaan grillattuja kasviksia, kuten paprikaa, kesäkurpitsaa, sipulia, munakoisoa...mitä milloinkin. Aina en jaksa grillata kasviksia, vaan laitan ihan sellaisenaan esim. paprikaa ja kirsikkatomaatteja ja ihan hyvää tulee silloinkin. Sitten lopuksi sekaan reilu loraus oliiviöljyä, sitruunamehua, valkosipulia, ripaus mustapippuria, tuoreita yrttejä, suolaa ja ripaus chiliä. Hetkeksi maustumaan ja sitten vain nautitaan! Samaan syssyyn voi maustaa broilerin sitruunamehulla, oliiviöljyllä, tuoreilla yrteillä, valkosipulilla, suolalla ja mustapippurilla ja eiku grillailemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti