keskiviikko 22. elokuuta 2012

Mururahkapiirakka (pellillinen)

Alkukesästä keräsin raparperia pakkaseen myöhempää käyttöä varten. Kesän kahvivieraat saivat sitten maistaa tätä mehevää mururahkapiirakkaa. Tästä tulee hyvää myös mustikasta, viinimarjoista ja mansikasta. Voipi tähän laittaa myös esimerkiksi persikkaa, niin sopii vaikka pääsiäisen kahvipöytään. Tätä on helppo tehdä ja vielä helpompi syödä. On myös hyvä piirakka pakastaa.


Mururahkapiirakka

Pohja:
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
250 g sulatettua voita

2 dl piimää
2 munaa

Täyte:
2 tlk maitorahkaa
2 munaa
2 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

1 l raparperipaloja/marjoja/hedelmäpaloja

Valmista pohja ensin. Sekoita jauhot, sokerit, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää sulatettu voi ja sekoita murumaiseksi. Ota 1/3 muruseoksesta talteen. Lisää loppuosaan piimä ja munat ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele taikinan päälle raparperipalat. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä seos pohjan ja raparperipalojen päälle tasaisesti. Ripottele lopuksi muruseos täytteen päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa keskitasolla noin 20-30 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Jee, kivaa! Meillä onkin punaviinimarjoja pakkasessa, tässä vois olla hyvä jalostuskohde.

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kokeilla..on tosi helppo tehdä. Joissain ohjeissa tuohon pohjaan tulee 4 dl sokeria, mutta minusta tuo 3 riittää. On varmasti vähän makuasia, kuinka makeasta tykkää.

    VastaaPoista