Mururahkapiirakka
Pohja:
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
250 g sulatettua voita
2 dl piimää
2 munaa
Täyte:
2 tlk maitorahkaa
2 munaa
2 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 l raparperipaloja/marjoja/hedelmäpaloja
Valmista pohja ensin. Sekoita jauhot, sokerit, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää sulatettu voi ja sekoita murumaiseksi. Ota 1/3 muruseoksesta talteen. Lisää loppuosaan piimä ja munat ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele taikinan päälle raparperipalat. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä seos pohjan ja raparperipalojen päälle tasaisesti. Ripottele lopuksi muruseos täytteen päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa keskitasolla noin 20-30 minuuttia.
Jee, kivaa! Meillä onkin punaviinimarjoja pakkasessa, tässä vois olla hyvä jalostuskohde.
VastaaPoistaKannattaa kokeilla..on tosi helppo tehdä. Joissain ohjeissa tuohon pohjaan tulee 4 dl sokeria, mutta minusta tuo 3 riittää. On varmasti vähän makuasia, kuinka makeasta tykkää.
VastaaPoista