tiistai 11. syyskuuta 2012

Britakakku

Syksy alkaa tehdä tuloaan ja pimeän aikaan voi vain muistella ihania aurinkoisia kesäpäiviä ja herkullisia kesäruokia ja leivonnaisia. Tässä yksi kesäpäivän muisteluherkku eli suussasulava mansikkabrita. Talviaikaan mansikat voi kyllä korvata vaikka banaani- ja kiiviviipaleilla. Ensi kesää odotellessa...


Britakakku

Pohja:

125 g voita
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 dl maitoa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Päälle:

2 valkuaista
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

50 g mantelilastuja

Väliin:

4 dl vispikermaa
vaniljasokeria, tomusokeria
1 l mansikkaviipaleita

Valmista pohja. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset voimakkaasti vatkaten. Sekoita rasvavaahdon joukkoon vuorotellen maito ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikina ohuelti leivinpaperin päälle uunipellille. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahtoon vähitellen koko ajan vatkaten sokerit. Vatkaa marenki kiiltäväksi vaahdoksi. Levitä marenki taikinan päälle. Ripottele mantelilastut marengin pinnalle. Paista pohjaa 175 asteessa keskitasolla noin 20 minuuttia. Leikkaa levy jäähtyneenä kahteen osaan. 

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vanilja- ja tomusokerilla. Asettele toisen pohjan päälle mansikkaviipaleet ja levitä kermavaahto päälle. Laita toinen kakkulevy kanneksi päälle. 

Vinkki! Kakkulevy on melko ohut, joten kannattaa leikata se leivinpaperin kanssa puoliksi ja siirtää levyt paperin avulla tarjoilualustalle, kun kokoaa kakkua.  Muista myös käyttää puhdasta vispilää ja kulhoa, kun teet marenkia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti