Britakakku
Pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 dl maitoa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Päälle:
2 valkuaista
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g mantelilastuja
Väliin:
4 dl vispikermaa
vaniljasokeria, tomusokeria
1 l mansikkaviipaleita
Valmista pohja. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset voimakkaasti vatkaten. Sekoita rasvavaahdon joukkoon vuorotellen maito ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikina ohuelti leivinpaperin päälle uunipellille. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahtoon vähitellen koko ajan vatkaten sokerit. Vatkaa marenki kiiltäväksi vaahdoksi. Levitä marenki taikinan päälle. Ripottele mantelilastut marengin pinnalle. Paista pohjaa 175 asteessa keskitasolla noin 20 minuuttia. Leikkaa levy jäähtyneenä kahteen osaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vanilja- ja tomusokerilla. Asettele toisen pohjan päälle mansikkaviipaleet ja levitä kermavaahto päälle. Laita toinen kakkulevy kanneksi päälle.
Vinkki! Kakkulevy on melko ohut, joten kannattaa leikata se leivinpaperin kanssa puoliksi ja siirtää levyt paperin avulla tarjoilualustalle, kun kokoaa kakkua. Muista myös käyttää puhdasta vispilää ja kulhoa, kun teet marenkia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti