perjantai 1. kesäkuuta 2012

Rinsessakakku

Olihan ne Ruotsin rinsessan kastejuhlat hienot..ja tämä kakkuki on rinsessojen kunniaksi kehitetty. Kyllä ne ruottalaiset ossaa..sillä tästä ei kakku parane :) Tämän kakun siivittämänä toivottelen myös kaikille koulunsa päättäneille onnitteluja!


Prinsessakakku
(Kirjasta Maailman ihanimmat leivonnaiset)

Pohja
2 1/2 dl munia (noin 5 munaa)
2 1/2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl maissitärkkelystä tai perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte
1-2 liivatelehteä
2 1/2 dl maitoa
1 1/2 rkl maissitärkkelysjauhoa
1 1/2 rkl sokeria
2 keltuaista
2 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa vaahdotettuna
1 dl vadelmahilloa
noin 3dl vadelmia
1 rkl sokeria

Pinnalle
Pötkö marsipaania (250g)
1/2 dl tomusokeria
2 dl kermaa vaahdotettuna

Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 24 cm:n kakkuvuoka. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi munavaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 35 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla.

Valmista täyte. Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita maito, maissitärkkelysjauho, sokeri ja keltuaiset teflonkattilassa tai vesihauteessa. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Purista liivatteesta vesi ja liota se kuumaan kiisseliin. Jäähdytä kiisseli. Vatkaa lopuksi kiisselin rakenne rikki ja lisää vaniljasokeri ja kermavaahto.

Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Levitä alimmalle osalle vadelmahillo. Murskaa vadelmat, mausta ne sokerilla ja levitä hillon päälle. Nosta toinen kakkulevy päälle ja levitä siihen vaniljakiisseli. Nosta viimeinen levy päälle ja pane kakku kylmään odottamaan.

Vaivaa marsipaania hetki leivonta-alustan päällä, jotta se notkistuu. Kaulitse marsipaani tomusokerin avulla suureksi pyöryläksi. Lusikoi kakun ylimmän kerroksen päälle vaahdotettu kerma. Levitä kermaa ohuelti myös kakun reunoille. Jätä suurin osa kermasta kakun päälle keoksi. Nosta marsipaanilevy kaulimen avulla varovasti kakun päälle ja painele reunat tiiviisti. Leikkaa ylimääräinen marsipaani pois ja muotoile siitä koristeita kakun pintaan.

Anna kakun vetäytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään. Siivilöi kakun pintaan tomusokeria ennen tarjoilua.

Vinkki! Itse tein kakun ihan tavalliseen kakkupohjaan ja kostutin levyjä hieman vaniljamaidolla. Vadelmat voi myös jättää pois ja laittaa väliin reilummin vadelmahilloa. Marsipaania ei kannata kaulita liian ohueksi. Kuten kuvasta näkyy kakun pintaan tulee herkästi ilmakuplia, jos marsipaani on liian ohut. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti