keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Porkkanaiset sämpyläpalat

Tein tässä taannoin tällaisia porkkanaisia sämpyläruutuja iltapalaksi. Sämpylät voi paistaa pellillä tai kahdessa pyöreässä irtopohjavuossa, kuten minä tein. Toinen leipä on sitten helppo pakastaa kokonaisena. Tällä ihan perussämpylä-ohjeella tulee pehmoista ja maukasta leipää.



Porkkanaiset sämpyläpalat
24 kpl:tta

5 dl vettä/maitoa
2 rkl öljyä
1 1/2 tl suolaa
1 rkl siirappia/hunajaa
1 pss kuivahiivaa
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 l jauhoja (puolet hiivaleipäjauhoja ja puolet vehnäjauhoja)
2 dl hienoa porkkanaraastetta
kaurahiutaleita pinnalle

Sekoita kuivahiiva kaurahiutaleiden joukkoon. Lämmitä neste vähintään +42 asteiseksi. Lisää öljy, suola, siirappi ja kaurahiutaleet, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Lisää porkkanaraaste ja sekoita. Lisää jauhoja vähitellen ja alusta käsin pehmoinen taikina. Laita taikina kohoamaan lämpimään ja vedottomaan paikkaan. Leivo kaksinkertaiseksi kohonnut taikina sämpylöiksi. Asettele sämpylät tasaisin välein uunipellille leivinpaperin päälle tai kahteen voideltuun irtopohjavuokaan kohoamaan. Kohota ja voitele sämpylät vedellä ja ripottele päälle kaurahiutaleita. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti