torstai 14. kesäkuuta 2012

Poro-parsasalaatti ja aurajuustokreemiä

Saimme tässä taannoin viettää harvinaisen illan kahdestaan ja sen kruunasi tämä herkullinen salaatti. Filepaloja oli ihan säästelty jotain erityistä iltaa varten. Parsa ja aurajuusto sopivat erinomaisesti poron kaveriksi. Riistaa voi aivan mainiosti laittaa myös kesäkeittiössä, vaikka se monesti mielletäänkin talviajan ravinnoksi. Kokeilkaapa poroa tai hirveä roseeksi kypsennettynä salaattiin!



Poro-parsasalaatti

noin 400-500 g poron vasan ulkofileetä
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
rosmariinia

1 jääsalaatti (ruukku)
1 rasia kirsikkatomaatteja
1/2 punasipuli
1/2-1 kurkku
sitruunamehua
hyvää oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

1 nippu tuoretta vihreää parsaa

Aurajuustokreemi

1/2 pakettia aurajuustoa
150 g creme fraichea (kevyt)
mustapippuria
sitruunamehua
suolaa


Ota poron fileet lämpiämään huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Sivele lihojen pintaan öljyä ja mausta palat reilusti suolalla, pippurilla ja rosmariinilla. Paista lihoihin hyvä paistopinta parilapannulla. Laita lihoihin paistomittari ja kypsennä niitä uunissa 125-175 asteen lämmössä kunnes sisälämpötila on 60 astetta. Kääri lihat lepäämään folion sisään. Leikkaa vetäytynyt liha ohuiksi siivuiksi.

Kuori parsat ja keitä niitä reilusti suolalla maustetussa vedessä paksuudesta riippuen noin 3-5 minuuttia. Laita kypsät parsat kylmään veteen hetkeksi ja valuta ne.

Revi salaatinlehdet kulhoon. Lisää halkaistut kirsikkatomaatit ja kurkkukuutiot. Leikkaa sipuli ohuiksi siivuiksi ja lisää ne myös salaattiin. Mausta salaatti sitruunamehulla, oliiviöljyllä, ripauksella pippuria ja suolaa. Laita salaatti tarjoiluastiaan odottamaan.


Tee aurajuustokreemi. Murskaa aurajuusto ja sekoita se creme fraichen sekaan. Mausta sitruunamehulla ja ripauksella suolaa ja pippuria.

Asettele parsat ja lihasiivut salaatin päälle. Tarjoa aurajuustokreemi erikseen tai koristele valmis salaatti kreemillä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti