sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Feta-pinaattipiirakka

Suolainen piirakka on aika kiva ottaa esim. mökille mukaan iltapalaksi, mutta usein sen kuljettaminen on haasteellista kokonaisena. Ratkaisin tämän ongelman ostamalla foliovuokia, joihin on helppo tehdä pienempiä piirakoita. Ne voi sitten pakastaa vuoan kanssa ja vain napata pakastimesta mukaan tai sulattaa vieraille. Ja vuoat voi pestä ja käyttää uudelleen muutamia kertoja, niin ei ole niin epäekoa :) Feta ja pinaatti on klassinen ja erinomainen yhdistelmä suolaiseen piirakkaan. Tässäpä meikäläisen ohjetta...



Feta-pinaattipiiras
(21 cm vuokaan)

Pohja:

75 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
n. 1-2 rkl kylmää vettä

Täytteet:

100 g fetajuustoa
n. 100-200 g tuoretta pinaattia (sopivasti)
1/2 punasipuli
2 munaa
2 dl turkkilaista jugurttia
1 valkosipulinkynsi
oreganoa
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa

Valmista pohja. Nypi jauhot ja kylmä voi murumaiseksi. Lisää kylmää vettä ja vaivaa kiinteä taikina. Laita taikina peitettynä kylmään odottamaan. Hienonna pinaatti ja silppua sipuli hienoksi. Kuullota ne tilkassa öljyä paistinpannulla. Sekoita munat ja jugurtti keskenään ja mausta seos murskatulla valkosipulilla, mustapippurilla, oreganolla ja ripauksella suolaa.

Kaulitse taikina ohuehkoksi pyöryläksi ja nosta se foliovuokaan. Leikkaa ylimäärät reunoilta pois. Levitä kuullotettu pinaatti-sipuliseos pohjan päälle. Murenna feta pinaatin päälle ja levitä lopuksi muna-jugurttiseos pinnalle. Paista piirakkaa 200 asteessa keskitasolla noin 30-35 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti