Pottusalaattiin ainekset
1 kg pieniä uusia pottuja
1 punasipuli varsineen
vahvaa kasvislientä (parempaa, esim. fond du chef)
mustaa pippuria
Kastike:
6 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sitruunamehua
1 rkl dijon-sinappia
ripaus sokeria
ripaus suolaa
ripaus mustaa pippuria
Keitä perunat kypsiksi kevyesti suolatussa vedessä. Valmista vahva kasvisliemi. Itse laitoin reilun desin kiehuvaa vettä ja liotin siihen kasvisliemitiivisteen. Liemen pitää olla melko suolainen, että perunoihin tulee makua. Pilko kypsät perunat halaumasi kokoisiksi paloiksi ja laita kasvislientä niiden sekaan. Anna maustua jokunen tunti tai vaikka seuraavaan päivään. Perunat imevät kasvisliemestä makua itseensä.
Valmista kastike. Laita kaikki ainekset lasipurkkiin ja ravista kastike purkissa sekaisin. Pilko punasipuli. Sekoita perunat, sipulit ja kastike sekaisin. Anna salaatin maustua vielä hetki jääkaapissa ja tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti