sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Kesäinen pottusalaatti

Tähän perunasalaattiin sain innoituksen miehen saksalaisilta sukulaisilta, jotka olivat kesävierailulla Suomessa. Heillä laitetaan usein grillatun lihan kaveriksi perunasalaattia, jossa on sinappinen etikkapohjainen kastike. Kehittelin oman versioni tästä salaatista. Meillä tätä pottusalaattia sitten syötiin saksalaisvaikutteisen reseptin kunniaksi bratwurstien kanssa ja oli kyllä hyvvää. Ohje on vähän suurpiirteinen varsinkin tuon kasvisliemen suhteen, mutta kokeilemalla ja maistelemalla löytyy sopiva vahvuus. Kiitokset Georgensgmündiin vinkistä!


Pottusalaattiin ainekset

1 kg pieniä uusia pottuja
1 punasipuli varsineen
vahvaa kasvislientä (parempaa, esim. fond du chef)
mustaa pippuria

Kastike:

6 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sitruunamehua
1 rkl dijon-sinappia
ripaus sokeria
ripaus suolaa
ripaus mustaa pippuria

Keitä perunat kypsiksi kevyesti suolatussa vedessä. Valmista vahva kasvisliemi. Itse laitoin reilun desin kiehuvaa vettä ja liotin siihen kasvisliemitiivisteen. Liemen pitää olla melko suolainen, että  perunoihin tulee makua. Pilko kypsät perunat halaumasi kokoisiksi paloiksi ja laita kasvislientä niiden sekaan. Anna maustua jokunen tunti tai vaikka seuraavaan päivään. Perunat imevät kasvisliemestä makua itseensä.

 
Valmista kastike. Laita kaikki ainekset lasipurkkiin ja ravista kastike purkissa sekaisin. Pilko punasipuli. Sekoita perunat, sipulit ja kastike sekaisin. Anna salaatin maustua vielä hetki jääkaapissa ja tarjoile.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti