torstai 18. lokakuuta 2012

Sitruuna-kermakakku

Jälleen mummojen arkistoista löytyi mainio kahvikakun ohje. Kuva nyt ei ole parhaimmasta päästä, mutta kakku oli kyllä oikein maukas, vaikkakin unohdin sen uuniin ja pohjasta tuli hieman liian tumma :) Sitä sattuu ja tapahtuu, kun jaloissa pyörii kaksi "rasavilliä". Itse tykkään kyllä  tällaisista hyvistä peruskakuista. Kerman tilalla voi mainiosti käyttää kermaviiliä, hapanta kermaa tai vaikka paksua jugurttia.


Sitruuna-kermakakku

2 munaa
2 dl sokeria
150 g voita sulatettuna
2 dl kuohukermaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl sitruunan raastettua kuorta
2 rkl sitruunanmehua
2 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe, sitruunan raastettu kuori, vaniljasokeri ja jauhot keskenään. Sekoita kerma ja voisula keskenään. Lisää munavaahtoon vuorotellen kuivia aineita ja kerma-voiseosta. Lisää sekaan myös sitruunan mehu ja sekoita taikina tasaiseksi . Paista kakkua 175 asteessa alatasolla noin tunti. Siivilöi jäähtyneen kakun päälle tomusokeria.

1 kommentti:

  1. Leivoin tämän kakun ja kyllä tuli hyvää ihan kuin lapsuudessa.

    VastaaPoista