tiistai 30. lokakuuta 2012

Amerikan Muorin mustikkapiirakka

Tällaisen amerikkalaisvaikutteisen mustikkapiirakan vein tuliaisiksi mökkivierailulle kuluneena kesänä.


Olen usein haaveillut tekeväni sellaisen "jenkki diner" piirakan, jossa on murea kuori ja täyte on mehevä. Muutamia ohjeita olen kokeillut, mutta vielä en ole onnistunut täydellistä piirasta tekemään. Tällä ohjeella pääsin jo melko lähelle haaveitani. Maku oli erinomainen, mutta täyte mielestäni liian löysä. Piiras oli jääkaapissa yön yli, mutta silti täyte oli valuvaa. Perunajauhoja voisi varmaan laittaa enemmän ja toisekseen tarviiko tuota vettä ollenkaan, kun mustikoista lähtee muutenkin aika paljon nestettä. Kuori saisi olla myös minuun makuuni mureampi. Kaikenkaikkiaan maistui kyllä hyvältä kermavaahdon kanssa. Pitää varmaan matkustaa ameriikkaan löytääkseen täydellisen piirakan reseptin...jatketaan etsimistä :)


Alkuperäinen ohje löytyy täältä. Lisäsin taikinaan kaardemummaa, mutta muuten tein tuolla ohjeella. Paistoaika oli minulla 30 minuuttia.

3 kommenttia:

  1. Oikein muhevalta piiras näyttää.... taidanpa kokeilla, onneksi on pakastimessa mustikoita moneen herkkuun.

    VastaaPoista
  2. Tuo sinun leipomasi piirakka on kaunis ja taidanpa itsekin kokeilla seuraavan kerran koristeellisempaa kantta.
    Se täydellinen mustikkapiirakka löytyy todellakin varmaan Amerikasta, mutta sitä odotellessa voi herkutella tällä :)
    Vai olisiko jollakin vielä amerikkalaisempi versio?

    VastaaPoista
  3. Kannattaa ehdottomasti kokeilla...maku oli niin mainio! Taikinaa oli helppo käsitellä ja tehdä siitä vähän koristeitakin. Luulempa, että täydellistä piirakkaa tuskin on olemassakaan, muuta kuin haaveissani ja niissä amerikkalaisissa elokuvissa :)

    VastaaPoista