Suolatuista rouskuista tehty sienisalaatti on herkkua ruisnappien päällä ja sopii vaikka illanistujaistarjottavaksi. Teen sienisalaattia usein myös liharuokien lisukkeeksi ja blinien kaveriksi. Oma suosikkini salaattiin on haaparousku, mutta yhtä hyvin esim. kangas- ja karvarouskutkin käyvät. Osan smetanasta voi korvata myös vatkatulla kermalla, mutta minusta smetana kuuluu ehdottomasti tähän. Ohje on hyvin summittainen, koska yleensä teen salaatin näppituntumalla :)
Sienisalaatti
suolattuja rouskuja sopivasti (n.200-300g)
1/2 - 1 sipuli
ripaus mustapippuria
smetanaa purkillinen
Liota sieniä runsaassa vedessä yön yli. Maista sieniä. Jos ne ovat liian suolaisia vaihda vesi ja liottele vielä jonkin aikaa. Valuta sienet lävikössä ja pilko ne pieneksi hakkelukseksi veitsellä tai tehosekoittimessa. Pilko myös sipuli pieneksi ja sekoita kaikki aineet sekaisin. Laita salaatti maustumaan hetkeksi jääkaappiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti