Banaani-pähkinäkakku
2 munaa
2 1/2 dl sokeria
100 g voita
5 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl kaardemummaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 kypsää banaania (noin 2 dl sosetta)
2 dl turkkilaista jugurttia
noin 1 dl murskattuja saksanpähkinöitä
tomusokeria pinnalla
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi. Yhdistä kuivat aineet. Soseuta banaanit haarukalla. Sekoita voisulaan banaanisose ja jugurtti. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja banaaniseosta. Lisää myös pähkinärouhe ja sekoita puuhaarukalla sen verran, että ainekset sekoittuvat.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun rengasvuokaan. Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 60 minuuttia. Kumoa kakku, kun se on hiukan jäähtynyt. Sihtaa tomusokeria pintaan ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti