keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Pullaa

Pakkaspäivän pelastus..tuore pulla elikkä nisu! Kaapista sattui löytymään vanhan ajan vaniljakastikeaineksia, joten ne päätyivät pullan täytteeksi kahdella tapaa... dallaspulliksi sekä vaniljasilmäpulliksi. Itse teen usein pullat munattomina ja jätän vain taikinasta munan pois ja voitelen ne kahvilla.


Pullataikina
32 kpl

5 dl (täys)maitoa
1 muna
2 dl sokeria
1 rkl kaardemummaa
1 tl suolaa
50 g hiivaa
noin 1kg jauhoja
200 g voita sulatettuna

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (+40 asteiseksi). Murenna hiiva lämpimän maidon joukkoon. Lisää maidon joukkoon myös muna, sokeri, kaardemumma ja suola. Lisää jauhoja taikinaan vähitellen ja alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää loppupuolella sulatettu voi. Peitä taikina liinalla ja laita kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, leivo se pulliksi. Kohota pullat kaksinkertaisiksi ja voitele ne munalla ja koristele raesokerilla.  Paista 225 asteessa keskitasolla noin 10-15 minuuttia.


Dallas-täyte

50 g voita sulatettuna
1 muna
1/2 tlk rahkaa
1/2 dl sokeria
1 pss vanhan ajan vaniljakastikeaineksia

Sekoita kaikki täytteen ainekset sekaisin. Kaulitse puolet pullataikinasta suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä täyte levyn päälle ja kääri levy rullaksi. Leikkaa rullasta 16 palaa ja laita palat viinerivuokiin kohoamaan. Voitele munalla ja koristele raesokerilla.

 

Vanilja-täyte

2 dl kylmää maitoa
1 pss vanhan ajan vaniljakastikeaineksia

Vispaa vaniljakastikeaines kylmän maidon sekaan. Anna jähmettyä hetken aikaa. Leivo puolet pullataikinasta pyöreiksi pikku pulliksi. Kohota pullat kaksinkertaiksi ja voitele ne munalla. Paina pullan keskelle kolo juomalasilla ja lusikoi siihen vaniljatäytettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti