maanantai 5. marraskuuta 2012

Banaani-pähkinäkakku

Pöydälle oli unohtunut mustumaan muutama banaani ja tein niistä oikein makoisaa kakkua. Resepti löytyi Valion sivuilta. Tein ohjeen mukaan, mutta lisäsin taikinaan murskattuja saksanpähkinöitä ja korvasin neilikan kaardemummalla. Tämä on kyllä parhaimpia banaanikakkuja, mitä olen tehnyt! Ja tähän tulee myös sitä turkkilaista jugurttia, josta tykkään. Kannattaa kokeilla..


Banaani-pähkinäkakku

2 munaa
2 1/2 dl sokeria
100 g voita
5 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl kaardemummaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 kypsää banaania (noin 2 dl sosetta)
2 dl turkkilaista jugurttia
noin 1 dl murskattuja saksanpähkinöitä

tomusokeria pinnalla

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi. Yhdistä kuivat aineet. Soseuta banaanit haarukalla. Sekoita voisulaan banaanisose ja jugurtti. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja banaaniseosta. Lisää myös pähkinärouhe ja sekoita puuhaarukalla sen verran, että ainekset sekoittuvat. 

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun rengasvuokaan. Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 60 minuuttia. Kumoa kakku, kun se on hiukan jäähtynyt. Sihtaa tomusokeria pintaan ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti