keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Kentakilainen kahvikakku

Tämä kahvikakku on kyllä parhaimpia maistamiani! Ohje löytyy kahvikakkumestarilta mimmin keittiöstä!  Sopii juhlaan kuin juhlaan ja on näyttävän näköinen kakku. Rusinat voi hyvin jättää pois ja laittaa pelkkää mantelia. Olen tehnyt kakun tavallisessa kahden litran rengaskakkuvuassa tai reilun kahden litran silikonivuoassa. Kuorrutteen kannattaa antaa kunnolla jäähtyä ennen kuin levittää sen kakun päälle. Jos kuorrute tuntuu liian löysältä, niin voi lisäillä vielä tomusokeria lopuksi, että se on tarpeeksi kiinteää. Veitseä kannattaa kastella kuumaan veteen niin saa kuorrutteen sievästi levittymään. 


2 kommenttia:

  1. Nam, nam...kentakilaista en olekkaan aikoihin tehnyt. Minä en laita enempää koskaan tomusokeria mitä ohjeessa on, vaan jos kuorrutus on kovin löysää(johtuen lämpötilasta) annan kuorrutuksen jäähtyä, niin se jäykistyy. Oikeassa kakussa on tuollainen ohut kuorrutus, mää laitan aina paksumman kerroksen. Kiitos kauniista sanoistasi.

    VastaaPoista
  2. Tämä on kyllä herkullinen kahvikakku... Täytyy kokeilla myös muita sinun ohjeita, kunhan kerkiää :) Voi tosiaan olla, että en ole tarpeeksi kauaa kuorrutetta jäähdyttänyt ja siksi olen joutunut lisäämään tomusokeria. Ja toisekseen en aina mittaile aineksia niin tarkkaan, niin silloin ei lopputuloskaan ole aina samanlainen. Tykkään itsekkin, että kuorrutetta saa olla paksusti :)

    VastaaPoista